Mens en ruimte | Vastgoed en Gebiedsontwikkeling

06-1266 2511

Net Niet....Bieding Paleis Soestdijk

Cooper | Feldman is het bureau voor megastructures. Veel projecten die groot zijn brachten we tot wasdom, een heel eind verder of tot een goed einde. Wat te denken van mega-Vinexen zoals Leidsche Rijn, Amersfoort Vathorst, Groningen Meerstad, Stadshagen Zwolle, Zuidbroek Apeldoorn etc. Ook snelwegen en dijkverhogingen hebben we gemanaged. En wat te denken van de verbouwingen van het Rijksmuseum en het van Gogh Museum? Daarnaast hebben we ook het winnende idee van PierDORP op de pier van Scheveningen gelanceerd.

Dus toen we gevraagd zijn door het RijksVastgoed bedrijf om toch wel in te schrijven op de prijsvraag Soestdijk hebben we onze verantwoordelijkheid genomen. Maar dan wel goed. Dus dat is niet het hoogste bod, maar het beste bod. Geheel in de sfeer van EMVI en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen heeft Cooper Feldman een Dreamteam-samengesteld van spelers van onbesproken gedrag en deskundigheid en financierend vermogen. Mensen en partijen die elkaar aanvullen, want Soestdijk is een gebiedsontwikkelingsopgave van 165 ha, dat doe je alleen samen.

Ons Team bestond uit een Kern van de Koninklijke Woudenberg, FARO architecten, Rolvink Spatial Strategies en Sangers Advies en uiteraard Cooper Feldman. Daarnaast hebben een een begeleidingsteam geformeerd van een 3-tal professoren (2x TU Delft en RUU), Vereniging Natuurmonumenten, AMVEST, the REBEL Group en Witteveen & Bos. Ook een van de Nederlandse banken sloot zich nog aan. En ook al denken wij dat onze businesscase en aanpak zekerder zijn dan die van sommige geselecteerden, de selectiecommissie heeft uiteraard altijd gelijk. Winnaars gefeliciteerd en veel succes met deze opgave met deze opgave van de hoogste maatschappelijke verantwoordelijkheid. Want Juliana was de Koningin van Alle Nederlanders, naar onze visie moet Paleis Soestdijk ook het Paleis worden dat van en voor Alle Nederlanders wordt.

Meer weten?

06 1266 2511