Mens & Ruimte | Projectontwikkeling en Gebiedsontwikkeling

06-1266 2511

Molensloot Vijfhuizen

Onze partner Peter Slot werd door de grondeigenaar gevraagd om een contra-expertise te doen voor het grondbod van een grote commerciële projectontwikkelaar. Dos Hombres gaf aan dat het ging om een hele bijzondere locatie, in de polder bij de entree van het dorp. Daar zou kwaliteit gemaakt moeten worden, met respect voor de omgeving. De kopers zouden het liefst binnen het eigen dorp gezocht kunnen worden. Maar het project zou ook complex zijn  met een sanering en 2 dijklichamen binnen het grondgebied. De grondeigenaar heeft voor de aanpak van Dos Hombres gekozen.

Meer dan 170 huishoudens hebben zich al als geïnteresseerde ingeschreven voor dit ontwikkelproject met maximaal 30 woningen tussen de polder en de vaart in Vijfhuizen. Ondanks dat het aantal relatief geringe aantal woningen zet Dos Hombres maximaal in op variatie. We willen de wereld een beetje mooier maken, dus willen niet meer van hetzelfde. De visie van Dos Hombres is dat ontwikkelaars zich niet als broodfabrieken, maar als warme bakkers moeten ontwikkelen; meer variatie en keuze en meer klantgerichtheid. Het project Molensloot bevat een mix van vaart- en polderappartementen, en vaart en dorps-eengezinswoningen. De naam is een knipoog naar de Ringvaart voor de deur en het kasteel van kapitein Haddock. Want de plek is prachtig met aan 2 zijden vergezichten over het land en het water. Het is dan ook een project in het hogere prijssegment.

Project & Partner

 

Dos Hombres

Twee CF-partners ( Peter Slot en Peter Prak) hebben Ontwikkelmaatschappij Dos Hombres opgericht. Dos Hombres richt zich kleinschalige commerciële projecten op bijzonder locaties, in eigen beheer of in opdracht. Dos Hombres ontwikkeld vraaggestuurd . Wij vinden dat mensen meer keuze moeten hebben dan in de traditionele ontwikkelmarkt. Wij brengen wensen en eisen van overheid, grondeigenaar en toekomstige bewoners bij elkaar en zoek daarin het optimum. Wij werken niet alleen vanuit winstoogpunt, maar wij willen ook draagvlak en kwaliteit.

Vrijblijvende inventarisatie Vrijblijvende inventarisatie

Bent u op zoek naar een beproefde aanpak in co-makership bij de vernieuwing van een woonbuurt of de projectontwikkeling van uw vastgoed?

Maak dan gebruik van onze vrijblijvende inventarisatie. Wij laten u zien wat de mogelijkheden zijn en helpen u graag verder.

Meer weten?

Neem dan contact op met een van onze partners