Mens & Ruimte | Projectontwikkeling en Gebiedsontwikkeling

06-1266 2511

Amersfoort Vathorst (11.000 woningen)

De grootschalige vinex-locatie Vathorst is nu ruim 10 jaar in ontwikkeling. In de eerste 4,5 jaar heeft Peter Prak de rol van projectleider, projectmanager, coordinerend projectmanager en voorzitter van het kwaliteitsteam Vathorst vervuld. De eerste twee jaar zijn vooral besteed aan het haalbaar en uitvoeringsgereed maken van het Ontwikkelingsplan met allerlei aanpassingen en structuuruitwerkingen. In de jaren erna zijn de stedenbouwkundige en woningontwikkelingen ingezet en aangestuurd.pro

Peter heeft in deze periode diverse trajecten getrokken van op/afritten, Kwaliteitsteam, woningontwikkelingen, energieplan, ecologieplan, Station Vathorst (eerste NS-station dat op een Vinex-locatie geopend is), tweede grijswaternet, ondergronds afvaltransport, coördinator ingenieursbureaus, Ontwikkelingsstrategie, capaciteitsplanning etc. etc..
In de jaren 1998 - 2002 is intensief samengewerkt met de diverse marktpartijen van deze grote publiek-private organisatie. Ook met bureaus Kuiper Compagnons (Ashok Bhalotra, Anton Gregoire), Kraaijvanger Urbis (Donald Lambert, Petra Sala) en West 8 (Edzo Bindels, Adriaan Geuze) is intensief samengewerkt. De eerste anderhalf jaar was Peter Prak fulltime gedetacheerd vanuit KPMG-Metrum. De volgende drie jaren in vaste dienst bij het OBV. Bij vertrek daar in 2002 waren ca. 1.000 woningen in aanbouw.

in opdracht van:   Ontwikkelingsbedrijf Vathorst (CV/BV)
door: drs. Peter Prak

Vrijblijvende inventarisatie Vrijblijvende inventarisatie

Bent u op zoek naar een beproefde aanpak in co-makership bij de vernieuwing van een woonbuurt of de projectontwikkeling van uw vastgoed?

Maak dan gebruik van onze vrijblijvende inventarisatie. Wij laten u zien wat de mogelijkheden zijn en helpen u graag verder.

Meer weten?

Neem dan contact op met een van onze partners