Mens en ruimte | Vastgoed en Gebiedsontwikkeling

06-1266 2511

Toyota-gebouw wint staalprijs

Het gebouw van Toyota Material Handling in Ede heeft de Nationale Staalprijs 2014 in de categorie Industriebouw gewonnen. Dit door Cooper Feldman ontwikkelde gebouw werd genomineerd vanwege de bijzondere uitstraling en duurzaamheid.

In totaal 103 inzendingen in vijf categorieën dongen mee naar de prijs, een stalen beeld van de Tilburgse kunstenaar Wim van der Horst. Toyota Material Handling mag zich nu dus de gelukkige eigenaar van één van de sculpturen noemen.

de staalprijs 2014Uit het juryrapport:
De hal is constructief zuiver. Een opzet zoals in alle industriegebouwen het geval zou moeten zijn. De omhulling van strekmetaal uit weervast staal komt in dit segment niet of nauwelijks voor en inspireert als een plezierige toevoeging die dit gebouw onttrekt uit het bekritiseerde domein van dertien-in-een-dozijn. Kleurverschil door het noodzakelijk vervangen van panelen wordt op natuurlijke wijze vereffend door vochtinwerking. Vernuftig om de gevel te integreren als zonwering, waarbij zorgvuldig is gekeken naar hemelwaterafvoer om smetten te voorkomen.

De volledige uitslag is te vinden op Nationale Staalprijs 2014.
Meer informatie bij Bob Nikkessen, 06 5465 3665

Dubbele krantenpagina en Radio 1 met product uit Cooper Feldman school

Langs de Lijn & Omstreken (4 febr 20:52/21:52/22:52u)

zie de volgende website waar datum en tijdstip ingevuld kunnen worden voor het terugluisteren: http://www.radio1.nl/gemist-overzicht

Roelof van Dalen, Dagblad vh Noorden 3 februari 2016

Lees verder

Net Niet....Bieding Paleis Soestdijk

Cooper | Feldman is het bureau voor megastructures. Veel projecten die groot zijn brachten we tot wasdom, een heel eind verder of tot een goed einde. Wat te denken van mega-Vinexen zoals Leidsche Rijn, Amersfoort Vathorst, Groningen Meerstad, Stadshagen Zwolle, Zuidbroek Apeldoorn etc. Ook

Lees verder

Kantoorgebouw Hoornhoeck Rijswijk

Kantoorgebouw van 6.400 m2 bvo en parkeergarage voor 120 auto's, als hoofdkantoor van Boele en van Eesteren.

Lees verder

PierDORP

Het uitzicht vanaf de Pier. Onvergelijkbaar. Geen dag hetzelfde. Het licht, de luchten, de zee. Badgasten langs de vloedijn. Het grote genieten. De zinnen verzetten. Even niets. Uitwaaien. Dromen. Vergeten. De kust laat niemand onberoerd. Temidden van dit alles torent op ranke benen trots de

Lees verder

Locatieonderzoek Leisurecentre Dutch Mountain Almere

Lokatieonderzoek Leisure "Dutch Mountain" met skihal, tropisch zwembad en schaatsbaan en ondersteunende (retail) functies 300.000 m2 bvo

Lees verder

Stadshagen+: flexibel maatwerk

Door de uiterst onzekere woningmarkt verkeren veel planontwikkelingen in verwarring. De 'ontwikkelhonger' bij de projectontwikkelaars is weg, afname stokt, de grondrente loopt door en de planontwikkelingskosten blijven stijgen. Het dilemma is niets doen (stop de plankosten en kans op afzet)

Lees verder

Knarrenhof bij Max

Het verschijnsel Knarrenhof dreigt een landelijke beweging te worden. Inmiddels al op acht plekken actief, meer dan 700 geïnteresseerden en diverse grondposities. En media-aandacht. Vrijdag 24 april 2015 besteedde Omroep Max NPO-2 aandacht aan dit fenomeen.

Lees verder

Meeting Woningbouwregisseurs Nederland

Om gezamenlijk de woningmarktcrisis te lijf te gaan is een oproep gedaan onder de woningmarktregisseurs van Nederland om een dag lang met elkaar hierover kennis en inzichten te delen.
 

Lees verder

333 woningen Proosdij-Noord Kudelstaart

In opdracht van Grontmij Real Estate (her)ontwikkeld
333 woningen Proosdij-Noord Kudelstaart (Aalsmeer), verdeeld over 69 appartementen en 264 eengezinswoningen, villa's en twee-onder-een-kapwoningen. Het betreft hier interim ontwikkelingswerk om dit laatste project van Grontmij Real

Lees verder

management Bewonersgarages Amsterdam Zuidoost

De exploitatie van de parkeergebouwen in Amsterdam Zuidoost moet kostendekkend worden. Daartoe zullen sommige garages worden gesloopt, en andere garages worden opgeknapt of gerenoveerd.

Lees verder

Woningontwikkeling door de gemeente Zwolle

Tijdens de vastgoedcrisis blijven veel gemeenten met de grond zitten. De meeste bouwclaimcontracten hebben immers het grondrenterisico bij de gemeente liggen. Tijd voor een list.

Lees verder

DAM 2-4 Amsterdam

Het betreft een technisch complexe opgave waarbij onder het gehele gebouw een kelder wordt gemaakt van zes meter diep op de archeologisch oudste plaats van Amsterdam. De monumentale gebouwen worden geheel gerenoveerd voor ABN AMRO bank en Esprit.
 

Lees verder

Ontwikkeling IJsseltoren te Zwolle

In opdracht van Bouwfonds Vastgoedontwikkeling ontwikkeld: IJsseltoren Zwolle: 34.000 m2 kantoren en parkeergarage voor 475 auto's voor ABN AMRO Verzekeringen in opdracht van de combinatie Bouwfonds/ Spoolderwerk (Moes, Trebbe en DLH)

Lees verder

Heerenveen Zwanenwoud

Als ontwikkelingsmanager bij Heijmans heeft Peter Prak het bijzondere verkooptraject en het even intensieve nazorgtraject van deze uitzonderlijke 54 woningen in de nieuwbouwwijk Skoatterwald getrokken. Iedereen in de woonregio Heerenveen was geinteresseerd om te kijken, slechts weinigen om te

Lees verder

Techum de Zuidlanden

De eerste 48 woningen die de eerste jaren in Techum daadwerkelijk zijn verkocht (en dus gebouwd) warden de woningen van Heijmans. De woningen zijn ontworpen door Inbo Drachten (Pieter Wester). De markt had duidelijk waardering voor deze uitgesproken aanpak.

Lees verder

hoofdkantoor Toyota Material Handling Nederland Ede

3.000 m2 (hoofd)kantoor en 9.000 m2 bedrijfshal langs de A 12 bij Ede in opdracht van Toyota Material Handling Nederland (Vorkheftrucks).

Lees verder

Heerenveen it Hearrewald

Als Ontwikkelingsmanager bij Heijmans heeft Peter Prak de ontwikkeling en verkoop van het tweede landgoedproject in Skoatterwald getrokken: het Heerenwoud (de cirkel rechtsboven). Het is een succesvol voorbeeld van nichemarkt-ontwikkeling.

Lees verder

Markthof Hoofddorp

De opgave betreft de sloop van het oude Markthof gelegen aan de Marktlaan, Kruisweg te Hoofddorp. Het geheel nieuw ontwikkelen van 14.000m2 hoogwaardige winkelruimte, parkeergarage voor ca. 250 auto's op de 2e verdieping, 2000m2 commerciële ruimte en 49 koop/huurwoningen.

Lees verder

Buitenplaats Naarden

27 luxe appartementen in drie gebouwen, gelegen tussen de golfbaan Naarderbos en het Gooimeer, met woonoppervlakten van 115 tot 255 m2; terrassen tussen 40 en 220 m2. Het project vormt het sluitstuk van de door Grontmij ingezette revitalisering van het Naarderbos.

Lees verder

Toyota-gebouw wint staalprijs

Het gebouw van Toyota Material Handling in Ede heeft de Nationale Staalprijs 2014 in de categorie Industriebouw gewonnen. Dit door Cooper Feldman ontwikkelde gebouw werd genomineerd vanwege de bijzondere uitstraling en duurzaamheid.

Lees verder

Meer weten?

06 1266 2511